The Walking Dead

AnZoFlix waardering: 9

seizoen 8

 

The Walking Dead is een Amerikaanse televisieserie over een groep mensen die tracht te overleven in een wereld vol zombies. De reeks is gebaseerd op de door Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard bedachte gelijknamige strip en werd ontwikkeld voor televisie door scenarist en regisseur Frank Darabont. Het verhaal speelt zich af in en om Atlanta (Georgia).

De eerste aflevering werd in de Verenigde Staten op 31 oktober 2010 uitgezonden. De serie wordt in 120 landen uitgezonden, waaronder in Nederland (op het kabelkanaal FOXlife en op Fox) en België (door Fox). De serie omvat tot op heden 8 seizoenen. Het achtste seizoen is op 22 oktober 2017 begonnen.

Zoals in de strips, omschrijft AMC de serie niet als horror, maar eerder als een dramaserie. Het verhaal is niet gericht op het uitroeien van walkers, maar meer over de toestand van een groep mensen die tracht te overleven in extreme omstandigheden en op zoek zijn naar een veilige plaats waar ze beschermd zijn tegen de zombies.

Tijdens de reeks veranderen de personages sterk, bijvoorbeeld hun karakter en hun onderling vertrouwen. Ook komen diverse ethische kwesties aan bod, geschillen tussen mensen met verschillende meningen, enzovoort. In het begin van de reeks lijkt de groep hecht aan elkaar te hangen, maar iedereen zal meer en meer op eigen houtje handelen. Ook wordt het wantrouwen tussen de overlevenden groter.

In de serie worden de zombies met verschillende terminologie aangesproken, naargelang de groep van overlevenden. In de groep van Rick gebruikt men de term walkers. Andere overlevenden maken gebruik van termen als biters, lame-brains, roamers, floaters of lurkers. Het woord “zombie” is geen enkele keer uitgesproken in de serie.