Star Trek Discovery

AnZoFlix waardering: 8

 

Star Trek: Discovery is een televisieserie in de reeks van Star Trek, geschreven en geproduceerd door Bryan Fuller en Alex Kurtzman voor CBS. De opnames vonden plaats in 2016, uitzending van de eerste aflevering was aanvankelijk gepland voor januari 2017 maar werd uitgesteld tot 24 september van dat jaar.

De reeks speelt zich tien jaar voor Star Trek: The Original Series af, in de normale tijdlijn en niet in de alternatieve tijdlijn die voor de nieuwe films gebruikt worden. In tegenstelling tot de vorige series in de reeks, is de hoofdrolspeler niet de kapitein maar een vrouwelijke luitenant commandant.

Er werden vijftien afleveringen opgenomen in de Pinewood Toronto Studios van september 2016 tot maart 2017.

De topper van Star Trek: Discovery wordt gespeeld door Sonequa Martin-Green, een jonge donkere actrice die we kennen van de serie The Walking Dead. Ze speelt Michael Burnham (de naam Michael is bij Star Trek ook een meisjesnaam geworden), een van de eerste officieren van de Federatie die als mens een opleiding op de planeet Vulcan heeft gehad. Haar hele leven worstelt zij met de balans tussen logica en emotie: ze is Kirk en Spock in een persoon. Met de sterke Martin-Green is tegelijk de grootste aanwinst van Star Trek: Discovery genoemd. Al in de eerste twee afleveringen, die zich in de Star Trektijdlijn vlak voor de jaren van Captain Kirk afspelen, veroorzaakt ze in haar eentje een oorlog met de Klingons en wordt ze gearresteerd vanwege muiterij. Kirk zou trots op haar zijn.