Sorjonen (Bordertown)

AnZoFlix waardering: 7

 

Bordertown (originele titel Sorjonen) is een Finse tv-misdaadserie. De serie werd voor het eerst uitgezonden op 16 oktober 2016 door de Finse zender Yle TV1. Bordertown werd verkocht aan onder andere België, Duitsland, Frankrijk en de VS. Op 7 februari 2017 startte de serie op de Belgische zender Canvas. Sinds 31 maart 2017 is de serie onder de naam Sorjonen onder meer in Nederland op Netflix te zien.

Het eerste seizoen bestaat uit 11 afleveringen en behandelt vijf verschillende moordzaken, genaamd “The Doll’s House”, “Dragonflies”, “The Fury”, “The Lady in the Lake” en “The End Game”.

Topdetective bij de Finse Nationale Opsporingsbrigade Kari Sorjonen verhuist met zijn vrouw Pauliina en zijn dochter Janina naar Lappeenranta, een stadje dicht bij de Fins-Russische grens, om rust te zoeken en zo meer tijd met zijn familie door te kunnen brengen. Hij neemt hier een nieuwe baan bij de afdeling zware criminaliteit van de plaatselijke politie. In deze functie krijgt hij te maken met verschillende moordzaken.