4Blocks

AnZoFlix waardering: 10

 

Zelden prikkelt een Duitse tv-serie op zo’n hoog niveau: de visueel verbluffende tv-productie “4Blocks” bereikt eindelijk gratis tv en is binnenkort beschikbaar als stream.
Drugshandel, gokken en prostitutie zijn erg gewild in Berlijn-Neukölln – een van de grote namen in het bedrijf is de Libanese Ali “Toni” Hamady (Kida Khodr Ramadan). In zes afleveringen vertellen 4 blokken in de eerste plaats een klassiek verhaal over de maffia. De broers van Toni zijn jaloers op zijn suprematie over de clan en een wraakzuchtige spion van de politie bedreigt het familiebedrijf. Integratie, familie loyaliteit, armoede criminaliteit en vele andere explosieve onderwerpen worden hier gehoord.

Ali Hamady woont samen met zijn vrouw Kalila (Maryam Zaree) en hun dochter in Berlijn-Neukölln en wil opnieuw beginnen als een rechtvaardige familieman. Maar zijn criminele verleden en familieruzies doen hem terugkeren als hoofd van de clan. “Onze hoofdrolspeler Kida Ramadan was een geweldig cadeau voor de serie omdat hij zelf opgroeide in het gebied als een kind van Libanese immigranten uit de ‘Eye of the Hurricane’,” citeert tijdproducer Quirin Berg. “Het opende deuren voor ons”, vervolgt hij, “We konden met veel mensen in Neukölln praten, veel verhalen horen, veel plaatsen zien, het was de sleutel tot de tonaliteit die de serie heeft.” Deze tonaliteit is angstaanjagend eerlijk, maar ook ongelooflijk menselijk.

 

Update oktober 2018: Seizoen 2 is gestart bij de Duitse TV zender